Tårta med din fotbollsidol

Cristiano Ronaldo, Messi, och Zlatan är alla fotbollsikoner som har haft enormt stora framgångar på planen. Det råder delade meningar om vem som är världens bästa fotbollsspelare, men alla de ovanstående har många hängivna fans över hela världen. Om du är ett fotbollsfan har du säkert en åsikt om vem som är världens bästa fotbollsspelare. Fotbollsfans gillar att stoltsera om vilket lag, och således även vilken spelare, som de hejar på. Förutom matchtröjor och scarfar kan du nu även beställa en tårta hos dintarta.se med bilder på din favoritspelare. Det spelar ingen roll om du supportar Ronaldo eller Messi, eller kanske någon betydligt mindre känd spelare för den delen. Tack vare den smarta funktionen hos Dintarta.se kan du ladda upp en bild på din favoritspelare och så trycks bilden på tårtan. Om du inte vet vilken spelare du ska välja kan du läsa vidare om några av de största fotbollsikonerna.

Lionel Messi

Lionel Messi är en argentinsk fotbollsspelare som spelar i det argentinska landslaget och i FC Barcelona i Spanien. Många anser att han är världens bästa fotbollsspelare. Han innehar många olika målrekord och har dessutom vunnit det prestigefulla priset Ballon d’Or sex gånger. Priset delas ut årligen till den bästa fotbollsspelaren på herr- respektive damsidan. Han vann priset för första gången år 2009 och i år, tio år senare, vann han det igen. Vinsten av årets Ballon d’Or gör honom till den fotbollsspelare som vunnit priset flest gånger någonsin. Messi började sin fotbollskarriär redan som 13-åring när han började i Barcelonas ungdomslag. Idag är han 32 år och är fortfarande trogen klubben.

Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo är en portugisisk fotbollsspelare som spelar i det portugisiska landslaget och i den Italienska klubben Juventus. Ronaldo och Messi är rivaler eftersom de spelar i rivaliserande fotbollsklubbar. Dessutom har de ofta varit ensamma om att slåss om Ballon d’Or och FIFA World Player of the Year Award. Ronaldo vann Ballon d’Or år 2008 och har därefter vunnit utmärkelsen fem gånger. Efter årets ceremoni innebär det att Messi tilldelats den fler gånger vilket fått många Ronaldo-fans att rasa. Oavsett vem som fått guldbollen flest gånger så är det tydligt att båda är två extremt bra fotbollsspelare. Ronaldo, som kommer från en fattig bakgrund på den portugisiska ön Madeira, flyttade till Lissabon som 13-åring för att spela för Sporting. År 2003 började han spela i Manchester United där han imponerade stort och gjorde många mål. En säsong gjorde han 42 mål på 49 matcher och tilldelades Guldskon. År 2009 gick han över till Real Madrid. Klubben betalade 80 miljoner pund, vilket då var den dyraste summan någonsin för en fotbollsspelare. Här börjar den riktiga rivaliteten mellan Ronaldo och Messi eftersom de nu möts i Champions League, La Liga och med landslagen. Barcelona och Real Madrid anses vare ärkefiender i fotbollsvärlden. Idag spelar Ronaldo för Juventus.

Zlatan Ibrahimović

Zlatan är Sveriges bästa fotbollsspelare genom tiderna. Han har vunnit guldbollen elva gånger för sina bragder på planen. Han har tilldelats många priser som främsta målgörare. Han spelar för tillfället i Los Angeles Galaxy, men innan dess har han spelat i Malmö FF, Ajax, Juventus, Inter, FC Barcelona, AC Milan, Paris Saint-Germain och Manchester United.