Sponsorer

Det finns såklart en mängd olika sponsorer inom sport, alltifrån öl-bryggerier till bygghandlare och diverse e-handels butiker. Något som blivit allt vanligare är aktörer inom lån. Det är revolutionerande hur man kan hantera lån och låna ut pengar till privatpersoner. Det är inte längre bara banker som kan låna ut till alldeles för höga räntor. Numera finns det även andra privata aktörer som sticker ut på marknaden med bra erbjudanden. Många av dessa är sponsorer och använder sig av det för att nå ut till målgruppen som kollar på t.ex. en fotbollsmatch.
Det är alltid bra att köpa det man vill ha eller behöver för sina egna pengar, men ibland kan det vara nödvändigt att låna pengar, och det behöver inte vara någonting dåligt. Det finns både fördelar och nackdelar med att låna pengar, den största och mest uppenbara nackdelen är att man i det långa loppet betalar mer än vad produkten faktiskt kostar på grund av räntan. Men fördelarna kan ibland väga betydligt högre.
Istället för att behöva lägga ut ett stort belopp på en gång så kan man dela upp sin betalning och betala en mindre summa varje månad under en viss tid istället. Och självklart den största fördelen, man behöver inte spara en längre tid utan man kan köpa det man behöver direkt, och på så sätt ha nytta av det under en längre tid.
Bilden nedan visar hur en motorcykel är täckt av olika sponsorer, alla vill vara med och synas i bästa sändningstid när alla fansen tittar på just denna motorcykel.
motorcykel-sponsrad

Hur det fungerar

Precis som med allt annat finns det många olika sätt att göra saker på. Det många letar efter när det kommer till privatlån är lån med låg ränta utan säkerhet och då kan man ta hjälp av olika förmedlare som samlar flera lånegivares erbjudanden på en och samma gång. Den största fördelen med detta är helt klart att man kan få erbjudanden från flera olika lånegivare, men det tas bara en kreditupplysning. Det förekommer ofta olika låneaktörer som sponsorer under t.ex. matcher eller i reklampauser på program som sänder olika sportevenemang. Utan sponsorerna så skulle det ju inte fungera så bra eftersom man behöver ganska mycket kapital för att kunna göra olika satsningar.

Vad innebär då lån utan säkerhet?

Men vad är då egentligen ett lån utan säkerhet? Det är i grund och botten precis vad det låter som. Till skillnad mot ett bolån eller billån där fastigheten eller bilen svarar för säkerheten i och med värdet i dessa så är ett lån utan säkerhet ett lån där lånegivaren inte har något att gå på annat än lånetagarens betalningsförmåga. De måste kunna lita på att få tillbaka sina pengar och ju tryggare de känner sig med att lånet kommer betalas tillbaka, desto lägre ränta kan de erbjuda.

Hur man får låg ränta

Som nämnts i förra stycket så avgörs räntan av hur trygg lånegivaren känner sig angående att lånet betalas tillbaka. Saker som kan spela in för detta är bland annat antalet kreditupplysningar under senaste tiden, har man många kan det tyda på att man gärna lånar pengar ofta vilket kan påverka betalningsförmågan. Riskprognosen som visas i en kreditupplysning spelar stor roll. Den visar hur stor risken bedöms vara att personen i fråga kommer att få betalningsproblem inom en relativt snar framtid. Ju lägre risken är, desto större chans att få ett lån, och framför allt ett förmånligt sådant till så låg ränta som möjligt. Det finns fler saker som spelar in i detta men håller man antalet kreditupplysningar nere och har en låg riskprognos så har man alla möjligheter i världen att få till ett bra lån.